The Aspirants who are preparing for the Competitive Examinations in India need to have the Strong Knowledge in Indian History Subject. Here in this Webpage, we are Providing you the Top 10 General Knowledge Questions related to Indian History. Check or Download Top 10 General Knowledge Indian History Questions.

Check -> Latest General Knowledge Questions

1. Year of Battle of Plassey?

A. 1789

B. 1798

C. 1757

D. 1765

Correct Answer: C (1757)

2. Who Signed the Treaty of Srirangapatna with Tipu Sultan

A. Dalhousie

B. Robert Clive

C. Warren Hastings

D. Cornwallis

Correct Answer: D ( Cornwallis)

3. Krishnadeva Raya’s Amukthamalyada was in Which Language?

A. Sanskrit

B. Urdu

C. Telugu

D. Malayalam

Correct Answer: C (Telugu)

4. The Victories of Karikala are well Explained in 

A. Aruvanad

B. Palamoli

C. Padirrrupattu

D. Pattinappalai

Correct Answer: D (Pattinappalai)

5. King Bhoja, a great Patron of Art and Literature Belong to _____

A. Paramara

B. Gurjara Pratihara

C. Utpala

D. Karkota

Correct Answer: A ( Paramara)

6. Which Mughal Wrote his own Memories?

A. Shahjahan

B. Humayun

C. Akhbar

D. Babar

Correct Answer: D ( Babar)

7. Who found Mughal Empire?

A. Babar

B. Humayun

C. Akhbar

D. Babur

Correct Answer: D ( Babar)

8. King Vikramaditya Belong to which Dynasty?

  A. Mughal

  B. Ujjain

  C.  Chola

D. Chanakya

Correct Answer: B ( Ujjain)

9. Who is the Father of Chatrapati Shivaji Maharaj?

A. Rajaram

B. Sambhaji

C. Shahaji

D. Tanaji

Correct Answer: C ( Shahaji)

10. Which Kingdom Rules Tamil Nadu?

A. Chola

B. Chanakya

C. Maratha

D. Mughal

Correct Answer: ( Chola)

For more general knowledge questions related to Competitive Examinations check our Official Webpage.