The Aspirants who Preparing for the Competitive Examinations all over India are searching for the General Knowledge Questions with Answers which are related to Geography Syllabus. SO check Top 10 General Knowledge Questions related to Geography from the Below with Answers PDF.

Check -> Latest GK Questions

1.Arrange the Correct Sequence of Sea Ports of India From North to South

A. Mangalore – Calicut – Cochin – Thiruvananthapuram

B. Cochin – Mangalore – Calicut – Thiruvananthapuram

C. Mangalore – Cochin – Thiruvananthapuram – Calicut

D. Mangalore – Calicut – Cochin – Thiruvananthapuram

Correct Answer: A ( Mangalore – Calicut – Cochin – Thiruvananthapuram)

2.  Which Country does not share its Boundary with Myanmar?

A. Thailand

B. Laos

C. India

D. Vietnam

Correct Answer: D ( Vietnam)

3. Which is not a Petro Chemical Centre of India?

A. Jamnagar

B. Mangalore

C. Rourkela

D. Koyali

Correct Answer: C (Rourkela)

4. Which is the Planet in Solar System that does not have Satellite?

A. Earth

B. Mercury

C. Jupiter

D. Mars

Correct Answer: B ( Mercury)

5. Moon Light Reaches the Earth in ____ Seconds

A. 1.8

B. 2.98

C. 3.216

D. 1.30

Correct Answer: D (1.30 Seconds)

6. Which is the Planet that takes Maximum time to complete one round around Sun?

A. Jupiter

B. Earth

C. Venus

D. Mercury

Correct Answer: A ( Jupiter)

7. Which is the major Layer in the Earth’s Total Volume?

A. Mantle

B. Core

C. Crust

Correct Answer: B (Core)

8. India Ranks __ in the Production of Natural Rubber All over the World? 

A. 5th

B. 12th

C. 4th

D. 6th

Correct Answer: C ( Fourth)

9. Which is the Country that celebrates Christmas in Summer?

A. India

B. South Africa

C. New Zealand

D. Australia

Correct Answer: D (Australia)

10. Which is the Mostly Densely Populated Area in Europe?

A. Eastern Europe

B. Western Europe

C. Northen Europe

D. Southern Europe

Correct Answer: B (Western Europe)

For More General Knowledge Questions related to all Subjects with Answers PDF Like or Subscribe our Official Webpage.